pátek 6. ledna 2017

Slanina a avokádo. Salát a rajčata. BALT wrap.

BALT wrap

A máme tu první letošní receptík!

Ne, tahle dobrota nemá s pobaltskou oblastí nic společného, i když to tak může vypadat. Možná jste se už setkali s pojmem BLT (= Bacon, Lettuce, Tomato) sandwich, který je populární hlavně v Americe, ale i tady v UK. Já jsem vyměnila toastový chleba za tortillu a přidala svoje milované „A“vocado. Tím se nedá nic zkazit. A vylezl z toho BALT.

BALT WRAP (2 porce)


2 pšeničné tortilly
1 lžíce dobré majonézy
1 lžíce salsy – já používám typ Hot
6 plátků osmažené slaniny nakrájené na proužky – ideálně bacon, ale myslím, že jiná poslouží stejně dobře
hrst nasekaného římského nebo ledového salátu
hrst nasekaných cherry rajčat zbavených semínek a vody
půlka měkkého avokáda nakrájeného na jemno

Smícháme si majonézu se salsou a připravíme i ostatní suroviny. Zahřejeme první tortillu pár vteřin v mikrovnce, aby změkla a lépe se plnila. Rozetřeme na ni půlku omáčky, boky a vzdálenější konec vynecháme. Pak přidáme polovinu všech surovin, opět ne do krajů. Motáme směrem od sebe, celkem pevně, ale pozor, ať tortilla nepraskne. Stejný postup si zopákneme s druhou tortillou. Nakonec je přepůlíme pro snadnější manipulaci, a oběd do práce nebo do školy je na světě.


Ať vám v novém roce chutná!


Žádné komentáře:

Okomentovat