vajíčkový chleba po anglicku |
Taková blbost, ale nemůžu si pomoct a musím to sem dát. Všichni známe českou variantu, chleba obalený ve vajíčku a osmažený. A nebo potom francouzské toasty, což je něco podobného nasladko, s bílým chlebem.
Angličani tohle mají taky a říkají tomu eggy bread. Možná hlavně dětské jídlo, ale ideální taky, když ve spíži není skoro nic a ani v peněžence.
Jasně, do vaječné směsi můžete přidat kdeco, šunku, sýr, bylinky... ale kouzlo
tohohle jídla je podle mě hlavně v tom, že ho vykouzlíte skoro z ničeho.
Dáte si se mnou?
CHLEBA VE VAJÍČKU PO ANGLICKU
(toastový) bílý
chleba, ne úplně čerstvý
vejce
mléko
sůl a pepř
olej
máslo
vločková sůl
(není nutné)
kečup nebo čatní
nebo co máte rádi, k podávání
Budeme potřebovat
větší mělký pekáč nebo tác. Rozbijeme do něj vejce (asi tři na čtyři větší
krajíce chleba) a prošleháme s troškou mléka, solí a pepřem. Vyskládáme
chleba, necháme nasáknout a po pár minutách obrátíme, aby byly krajíce úplně
pokryté vaječnou směsí. Ve velké pánvi zahřejeme trochu oleje spolu s máslem
a smažíme krajíce na středním plameni, až jsou krásně zlatohnědé po obou
stranách. Přendáme na talíř, posypeme vločkovou solí, která krásně křupe i
chutná, a dáme si k tomu, co máme rádi. Třeba i zeleninu, nakládané
okurky... jak je libo. No a čaj s mlékem, že ano. To musí být, vaříme přece Anglii :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat