sobota 22. října 2016

Kouzlení z ničeho, aneb anglický chleba ve vajíčku

vajíčkový chleba po anglicku


Taková blbost, ale nemůžu si pomoct a musím to sem dát. Všichni známe českou variantu, chleba obalený ve vajíčku a osmažený. A nebo potom francouzské toasty, což je něco podobného nasladko, s bílým chlebem.
Angličani tohle mají taky a říkají tomu eggy bread. Možná hlavně dětské jídlo, ale ideální taky, když ve spíži není skoro nic a ani v peněžence. Jasně, do vaječné směsi můžete přidat kdeco, šunku, sýr, bylinky... ale kouzlo tohohle jídla je podle mě hlavně v tom, že ho vykouzlíte skoro z ničeho. Dáte si se mnou?


CHLEBA VE VAJÍČKU PO ANGLICKU



(toastový) bílý chleba, ne úplně čerstvý

vejce

mléko

sůl a pepř

olej

máslo

vločková sůl (není nutné)

kečup nebo čatní nebo co máte rádi, k podávání



Budeme potřebovat větší mělký pekáč nebo tác. Rozbijeme do něj vejce (asi tři na čtyři větší krajíce chleba) a prošleháme s troškou mléka, solí a pepřem. Vyskládáme chleba, necháme nasáknout a po pár minutách obrátíme, aby byly krajíce úplně pokryté vaječnou směsí. Ve velké pánvi zahřejeme trochu oleje spolu s máslem a smažíme krajíce na středním plameni, až jsou krásně zlatohnědé po obou stranách. Přendáme na talíř, posypeme vločkovou solí, která krásně křupe i chutná, a dáme si k tomu, co máme rádi. Třeba i zeleninu, nakládané okurky... jak je libo. No a čaj s mlékem, že ano. To musí být, vaříme přece Anglii :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat