úterý 13. prosince 2016

Něco na zahřátí? Co takhle pořádnou hrachovku?

hrachová polévka s uzeným

Taky v chladných měsících tak toužíte po horkých, voňavých, hustých polévkách? Já ano. Tahle je typicky anglická, recept jsem převzala od známé televizní dvojice Hairy Bikers. Podobá se české hrachovce, přesto je malinko jiná. A úplně dokonalá! Doporučuju jí uvařit víc, protože rozležením ještě získá na chuti.

POLÉVKA ZE ŽLUTÉHO HRACHU S UZENÝM (6 porcí)


2 lžíce sádla nebo oleje
2 cibule na kostičky
1 uzené koleno
500 g sušeného žlutého hrachu
2 bobkové listy
sůl, pepř
sekaná petrželka

Ve velkém hrnci si na sádle osmahneme cibuli do sklovata. Přidáme koleno, hrách, bobkové listy, hodně pepře a trochu soli (ne moc, uzené je už slané a přidat můžeme vždycky). Zalijeme cca 2 l vody, přivedeme k varu a necháme bublat asi 2 hodiny. Vyndáme koleno, obereme maso a vrátíme do polévky. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme posypané petrželkou.

Skoro bez práce, jenom si musíte vzpomenout dát ji vařit včas. A že stojí zato, o tom vůbec nepochybujte!


Žádné komentáře:

Okomentovat